Skip links

FilmLoverss: İkinci Gece

İkinci Gece, temelini Dostoyevski’nin Beyaz Geceler romanı üzerine kurarak modern hayatta hepimizin muzdarip olduğu iletişimsizlik konusuna dair önemli sorular ortaya atıyor.

Share

Damla Sönmez, Onur Ünsal, Ushan Çakır ve Özgür Biber oyuncu kadrosuyla, Ali Tansu Turhan’ın yazıp yönettiği, Independents Club yapımı olan İkinci Gece’nin ekibi FilmLoverss’ın sorularını yanıtladı.

Bir Soru

FilmLoverss:

İkinci Gece bizler için yenilikçi bir proje olması sebebiyle son derece heyecan verici. Peki siz, bu zamana kadar birçok filmin içerisinde bulunan ve bu doğrultuda bu heyecanı birçok kez yaşayan sinemacılar olarak bu filmi hangi açıdan özel buluyorsunuz. Sizce, bu filmin hayata geçmesi neden önemli?

Murat Buldanlıoğlu:

Bu film, en başta Independents Club oluşumunun ilk yapımı olması dolayısıyla çok heyecan verici. Aynı zamanda yapım süreci tam arzu ettiğimiz, herkesin hem duygusal hem de emek olarak ortak olduğu bilinçle işledi. En büyük amaçlarımızdan biri bunu her projemizde başarmak. Kitlesel fonlama da aynı şekilde işin bir parçası olmak demek olduğundan yaklaşımımız ile tam örtüştü. Kısaca belirli bir felsefede ilerlemek istediğimiz yapım maceramızın ilk adımını doğru atmış olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu filmde pre-production‘dan itibaren çok doğru insanlarla, çok doğru bir iş çıkarmış olmak, katmanlı ve derinlikli bir masal anlatmış olmamız bize sinema yaptık hissini verdi. Sanırım en tatmin edici boyutu bu olsa gerek. Çünkü şahsım adına sinemanın bir büyüsü olduğuna gerçekten inanıyorum. Biraz gerçekliğin dışında, bizi büyüleyen, beni hep çocuk hissettiren bir şey vardır sinemada. Bunun bir parçası olabilmek hem gurur hem de mutluluk verici. Elimizden geldiğince bu hissiyatı yaymak ise hedefimiz.

Damla Sönmez:

Benim için sinemanın sırrı, biricikliği, en güzel yanı anlatmak istediğiniz, insanları ortak etmek istediğiniz duyguyu anlatabilmek için size birçok farklı yöntem sağlamasında. Bir yandan da bir film çekilip bittiğinde tamamlanmıyor aslında. Tamamlanması için seyirciyle buluşma yolculuğuna da çıkması gerekiyor. Ali filmde dört adet tek plan kullandı. Kamerayı aktif olarak bir seyirci gözü gibi, o mekânda karakterlerle birlikte dolanan başka bir karakter gibi konumlandırdı. Yalnızca bu özellik bile, filmi izlerken daha yakın bir mesafeye koyuyor seyirciyi, o atmosferin mevcudiyetini daha iyi hissetmesini sağlıyor. Bu hissettiğim duygunun seyircideki yansımasını çok merak ediyorum.

“Bu film, en başta Independents Club oluşumunun ilk yapımı olması dolayısıyla çok heyecan verici. ”

Leave a comment

This website uses cookies to improve your web experience. / Websitemizde çerezler kullanılmaktadır.